Interesul pentru creditele ipotecare este in ascensiune. Anul precedent numărul de apartamente cumpărate prin ipotecă au inregistrat un record. In general, expertul economic Veaceslav Ioniță a declarant intr-un interviu că în 2019, Republica Moldova a înregistrat un record în ceea ce privește numărul de apartamente cumpărate. Dacă, în medie, în Moldova se vindeau câte 15 mii de apartamente pe an, în 2019 au fost vândute în jur de 25 de mii de apartamente, adică cu 10 mii de apartamente mai mult decât în mod normal”.

În studioul Class Imobil la emisiunea “Sfaturi imobiliare” specialistul ipotecar Laura Guriuc a spus că această creștere se datorează opurtunităților și produselor oferite de băncile comerciale și instituțiile de microcreditare. La fel un factor care a sporit vanzarile din domeniul imobiliar este ”Programul guvernamental “Prima Casă”, care face parte din măsurile anticriză inițiate de guvern pentru a susține sectoarele economice prioritare și constă în facilitarea accesului populației la credite ipotecare. În acest scop, statul garanteaza în prezent 50% din împrumuturile acordate de bănci, cu condiția că acestea să acorde credite mai ieftine. Toate acestea sporesc activitatea de creditare și o fac mai atractivă și rezonabilă.

Dacă sunteți în căutarea unei locuințe, însă nu aveți toți banii, atunci accesați site-ul nostru la rubrica vînzări apartamente, iar pentru detalii și modalități de achitare vizitați Centru de Ipotecă de pe Strada Armenească 28, compania Class Imobil.

Galerie Articol (1)

Distribuie